Met deze 5 hacks wordt flessenvoeding geven kinderspel!
Flesjes reinigen, opbergen, uit mekaar houden… Niet altijd gemakkelijk. Met deze 5 tips word je een expert in het geven van flessenvoeding en alles wat daarbij komt kijken.
1. Reinig met zuiveringszout
Na elk gebruik is het noodzakelijk om je drinkflessen grondig schoon te maken. Dit doe je door afwasmiddel en 1 theelepel reinigingszout in het flesje te doen. Daarna vul je het met heet water. Dit laat je even weken, waarna je het sluit en schudt. Tot slot nog grondig uitspoelen en laten drogen.
2. Gebruik poederzakjes
Moet je buitenshuis melk geven? Bereid die dan niet op voorhand. Op die manier kunnen er zich namelijk heel wat bacteriën ontwikkelen. Kies indien mogelijk voor koud flessenwater en warm ter plaatse de voeding op, of neem warm water mee in een thermoskan.
Een doos melkpoeder sleur je uiteraard liever niet in zijn geheel mee. Gebruik daarom kleinere potjes of diepvrieszakjes. Die laatste kan je sluiten door middel van een afgeknipte petflesdop. Niet helemaal duidelijk hoe daaraan te beginnen? Bekijk dan zeker de video!
3. Maak een flessenopberger
Voor je het weet is het zover: je flesjes zijn overal en nergens. Maak daarom een tijdelijke opbergplaats in je keuken. Dat kan heel eenvoudig zijn! Met slechts 1 nagel bevestig je een doucherek aan je keukenmuur. Zo’n rek is gemaakt voor shampoo- en zeepflessen, en heeft dus het ideale formaat. Zo schik je de flesjes snel en overzichtelijk.
4. Koop een flesverwarmer of waterkoker met temperatuurregeling
Je flesvoeding op exact de juiste temperatuur krijgen: niet evident, maar wel een must. Vaak vergt het heel wat zoekwerk en zit je er toch weer net naast. Met een goede flesverwarmer is je flesvoeding in een mum van tijd op de juiste temperatuur. Sommige flesverwarmers zijn bovendien in staat om borstvoeding of babyvoeding au bain-marie te verwarmen. Een andere optie is een waterkoker met temperatuurregeling. Die stel je in op een temperatuur van 35 tot 37 graden voor de perfecte flesvoeding. Dankzij deze handige toestellen hoeft je baby nooit te wachten tot je alles eindelijk exact juist hebt en gun je jezelf wat extra minuten slaap.
5. Label je flesjes
Meerdere baby’s tegelijk eten geven is niet altijd evident. Zo ondervond ook Mama Anne met haar pasgeboren tweeling:
“In de periode dat ik alleen thuis was met de twee baby’s, gaf ik ze soms tegelijk eten. Dan zette ik ze naast elkaar in hun wipstoel. Op andere momenten gaf ik ze om beurten hun flesje. In de tussentijd wiebelde ik met mijn voet de wipstoel van de andere op en neer.”
Mogelijks krijgen je baby’s niet dezelfde soort flesvoeding, omdat ze bijvoorbeeld niet even oud zijn of omdat een van hen allergisch reageert op bepaalde melk. Zorg dan voor verschillende flesjes per kind. Om ze uit mekaar te houden, gebruik je gekleurde tape. Kies voor elke baby een kleur en label alle flesjes met die kleur tape. Zo haal je ze makkelijk uit mekaar!
Momenteel in verwachting van een of meerdere kindjes? Dan kan je bij ons terecht voor je Startbedrag. Vraag het snel en makkelijk aan via onderstaande knop!